Ramen afkitten: professionele afwerking - Kitbedrijf Akar

Ramen afkitten: professionele afwerking

Op goede wijze ramen afkitten is zeer belangrijk voor een optimale isolatie. Daarnaast brengt het meerdere voordelen met zich mee. U houdt tocht en vocht zo buiten, terwijl u de warmte juist lekker binnenhoudt. Bij het afkitten van ramen is het van belang dat dit op de juiste manier met geschikt materiaal gebeurt. De experts van Kitbedrijf Akar helpen u graag bij het professioneel afkitten van uw ramen. U profiteert zo van de volgende voordelen:

  • Meer dan 35 jaar ervaring in ramen afkitten
  • Hoge kwaliteit onderhoudsvrije kit: nooit meer kitvoegen vervangen
  • Mooie uitstraling van uw ruimte
  • Indien nodig verwijderen we de oude kit

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie via 020 699 9360 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Waarom uw ramen afkitten?

Bij de plaatsing van nieuw glas in uw venster of beschadigd kitwerk met tocht tot gevolg dient er (opnieuw) gekit te worden. Wanneer u uw ramen niet goed afkit, ontsnapt er veel warmte via kieren en naden. Dit brengt hoge stookkosten met zich mee. Daarnaast bieden kleine kieren en naden vocht de mogelijkheid om binnen te dringen. Door vocht kunnen schimmels zich eenvoudig vestigen in uw kozijnen. Op den duur kan dit ertoe leiden dat u uw kozijnen moet vervangen. Tot slot zijn schimmels niet goed voor uw gezondheid. Ook hiervoor zijn goed afgekitte ramen dus van groot belang. De experts van Kitbedrijf Akar verzekeren u van een mooie en functionele afwerking van het kitwerk. U geniet zo niet alleen van een fraaie uitstraling, maar ook van meer comfort in uw ruimte.

“We hadden in onze woning veel last van tocht. De verwarming stond altijd volop aan. Met de nieuwe kit is dit gelukkig niet meer nodig. We zijn heel blij met het resultaat. Prettige en professionele service!”
Jasper Driks

Hoe werkt het afkitten van ramen?

Voordat we starten met het afkitten van de ramen controleren we of er nog oude kit aanwezig is. We dienen namelijk eerst de oude kit zorgvuldig te verwijderen inclusief stof en andere vuilresten. Op deze manier kan de nieuwe kit zich optimaal hechten aan het oppervlak. Na het verwijderen van de oude kit, brengen we de nieuwe kit aan in de voegen. We gebruiken hiervoor kit die voldoet aan de nieuwste milieu- en kwaliteitsstandaarden. Na het aanbrengen moet de kitlaag goed drogen. Dit duurt gemiddeld tussen de 6 en 24 uur afhankelijk van het type kit, de hoeveelheid, het vochtgehalte en de temperatuur van de omgeving.

Het afkitten van ramen is een secuur klusje. Het is van groot belang alle voegen optimaal te vullen met de juiste hoeveelheid kit. Wanneer dit niet gebeurt, ontstaan er geultjes. Dit oogt niet alleen slordig, maar is ook ongunstig voor de levensduur van kit. De professionals van Kitbedrijf Akar hebben veel ervaring in het afkitten van ramen, zodat u kunt vertrouwen op hoge kwaliteit.

Oude kit verwijderen

Het verwijderen van oude kit is de eerste en moeilijkste stap in de vervanging van kitwerk. Kit laat meestal niet snel los van de ondergrond en lijmresten blijven vaak deels zitten. Onze experts hebben veel ervaring in het verwijderen van diverse soorten kit: van siliconenkit en sanitairkit tot glaskit.

“De kitter van Akar heeft mijn woning perfect geïsoleerd. We hebben geen last meer van koude plekjes in het huis en de afwerking ziet er heel netjes uit. Bedankt!”
Judith Soessie

Kosten voor het afkitten van uw ramen

De kosten voor het afkitten van uw ramen zijn afhankelijk van diverse factoren als de grootte en hoeveelheid van de ramen en de eventuele aanwezigheid van oude kit. Via onderstaand contactformulier vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan voor het afkitten van uw ramen door onze professionals.

Gespecialiseerde kitters

De 100 kitters van Kitbedrijf Akar zijn zeer deskundig en ervaren in het beoordelen en aanbrengen van kit in badkamers en bij nieuwbouw en renovatie. We bieden voor iedere situatie de juiste oplossing. Onze kitters weten als geen ander dat goed kitwerk het verschil maakt. Daarnaast hebben we oog voor detail met als gevolg een mooi eindresultaat. Een goede kitrand mag immers niet opvallen in een ruimte.

Vrijblijvend advies voor ramen afkitten door Kitbedrijf Akar

Neem voor meer informatie of vragen voor het afkitten van ramen door de professionals van Akar contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een advies op maat. Bel voor een vrijblijvende afspraak naar 020 699 9360 of vul onderstaand contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht