Brandwerende afdichtingen

Verhoog de brandveiligheid in uw pand met brandwerende afdichtingen. Door de open kieren en ruimtes in plafonds en vloeren af te dichten, zorgt u ervoor dat een mogelijke brand zich niet gemakkelijk verspreid in het bedrijfspand. De brand blijft gecompartimenteerd en kan makkelijker beheerst worden. Akar is gespecialiseerd in het aanbrengen van deze brandwerende afdichtingen. We hebben ervaring in diverse branches en bieden altijd een passende oplossing voor uw bedrijf.

 • Hoogwaardige afdichtingen volgens Europese brandveiligheidsnormen
 • Verhoog de brandveiligheid in uw bedrijf
 • Brandwerende middelen op maat voor uw pand

Offerte aanvragen

De brandwerende afdichtingen van Akar worden geleverd volgens een projectgebonden opleveringsprotocol. U krijgt inzicht in een elektronisch logboek om het complete project te monitoren.

Brandwerende afdichtingen conform bouwbesluit

Sinds de invoering van het nieuwe bouwbesluit heeft Akar zich diverse nieuwe specialismen eigen gemaakt:

 • Het aanbrengen van brandwerende voorzieningen
 • Brandwerend compartimenteren
 • Brand- en rookwerend verzegelen

Dit doen we in zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen.

Door de nauwe samenwerking met grondstofproducenten worden er innovatieve hoogwaardige materialen toegepast die voldoen aan de actuele Europese normen NEN-EN 1366-3 en NEN-EN 1366-4.

akar-brandwerend  

Brandwerende voorzieningen (NEN-EN 1366-3):

 • Wbdbo doorvoeringen
 • Buizen en leidingen van kunststof en metaal
 • Schachten
 • Meterkasten
 • Electrokabels en kabelgoten

Brandwerende voorzieningen (NEN-EN 1366-4):

 • Bouwkundige aansluitingen
 • Dilatatievoegen

Brandwerende afdichtingen door AKAR

Akar installeert en controleert brandwerende afdichtingen voor aannemers, gebouwbeheerder, overheidsinstanties, vastgoedontwikkelaars en de brandweer. We kunnen onderstaande brandwerende afdichtingen voor u realiseren.

Brandwerend afdichten van doorvoeren

De doorvoeren in massieve steenacthige vloeren, wanden en flexibele wanden (zoals metaalstud of minerale wolplaten) zijn een kwetsbaar punt wanneer het gaat om de brandveiligheid in een pand. Een mogelijke brand kan zicht via de doorvoeren verspreiden naar andere ruimtes. Door de juiste brandwerende afdichten gaat u dit kwetsbare punt tegen. Enkele voorbeelden van doorvoeren waar brandwerende afdichtingen van belang zijn:

 • Buisdoorvoeren van werktuigbouwkundige installaties
 • Kabel- en kabelgoot doorvoeringen
 • Losse gaten in steenachtige wanden en vloeren

Afdichten door brandwerende kit

Voor brandwerende scheidingswanden is het van belang dat ook de voegen voldoende brandwerend zijn. Door deze dicht te kitten met brandwerend kit zorgt u ervoor dat de volledige constructie brandwerend is.

Leveren van brandkleppen en brandwerende ventilatieroosters

Brandkleppen en brandwerende ventilatieroosters maken ventilatie mogelijk in gebouwen welke verdeeld zijn in diverse brandwerende secties. De speciale kleppen of roosters zijn tot 30 minuten brandwerend en passen binnen de eisen van het bouwbesluit.

Brandwerende coating

Het leveren en aanbrengen van brandwerende coating

Met brandwerende coating kunt u bestaande constructies beschermen tegen brand. De dunne coating zorgt ervoor dat de functie van de constructie behouden blijft. Er zijn diverse brandwerende coatings op de markt, Akar zorgt ervoor dat u de beste coating krijgt voor uw bedrijf en situatie.

Het brandwerend bekleden van leidingen en kanalen

Leidingen en kanalen zijn kwetsbaar voor brand. Een oververhitte leiding kan desastreuze gevolgen hebben voor uw bedrijf. Door de leidingen te bekleden met een brandwerend materiaal blijven ze beschermd tegen brand.

Brandwerend bekleden van leidingen

Inspecteren en adviseren

Naast het aanbrengen van diverse brandwerende middelen en afdichtingen kan Akar u ook van dienst zijn bij een inspectie en een advies voor bestaande bouw of nieuwbouwproject. Op basis van de werkzaamheden bij uw (toekomstige) bedrijf brengen wij een advies uit over de noodzaak en de implementatie van brandwerende afdichtingen.

Eerdere projecten

Akar heeft al bij vele bedrijven de brandwerende afdichtingen geregeld. Voor een volledig overzicht van de eerdere projecten kunt u terecht op onze referentiepagina.

Brandwerende afdichtingen bij Brandweerkazerne Den Helder

In opdracht van de Gemeente Den Helder heeft Akar enkele brandwerende afdichtingen gerealiseerd bij de brandweerkazerne. Het ging hier om het afdichten van diverse doorvoeren door compartimentscheidingen.

Bekijk hieronder de foto’s van dit project.

Brandwerende afdichtingen bij de Velser Spoortunnel

In opdracht van Bam heeft Akar Voegafdichtingen enkele brandwerende voorzieningen aangebracht in de Velser Spoortunnel.

Bekijk hieronder de foto’s van dit project.

Maatwerk voor uw brandwerende maatregelen

De adviseurs van Akar denken met u mee over de benodigde voorzieningen voor de brandwerende maatregelen. Hierin wordt de huidige situatie als uitgangspunt gebruikt. Elk gebouw is hierin uniek. Wanneer er bijvoorbeeld kabels door een brandmuur lopen, bestaat het gevaar dat deze de brandwerendheid van de muur tegen gaan. Bij dergelijke situaties moet extra aandacht besteed worden aan de brandwerende afdichtingen.

In ons advies op maat nemen wij ook het visuele deel van de afdichtingen mee. In een tandartspraktijk zullen wij bijvoorbeeld eerder aandacht besteden aan het visuele deel van een afdichting, terwijl dit in een fabriek minder van belang is.

De adviseur van Akar

Om in te schatten welke brandwerende afdichtingen uw bedrijf nodig heeft, voert de adviseur van Akar eerst een situatieanalyse uit. Door deze analyse kunnen wij een passend advies geven over de noodzaak voor brandwerende afdichtingen

Een offerte op maat

Omdat de werkzaamheden altijd maatwerk zijn, is het ook onmogelijk om iets te zeggen over de kosten van het project. Om die reden brengen wij altijd vrijblijvend een offerte uit. Wij nemen dan de huidige situatie en het gewenste eindpunt mee in de prijsberekening. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Offerte aanvragen

Meer informatie over brandwerende afdichtingen

De adviseurs van Akar geven u graag vrijblijvend advies over brandwerende afdichtingen bij uw bedrijf. Neem contact met ons op via 020 699 9360 of via info@akar.nl. U kunt ook gratis een offerte aanvragen via het online contactformulier.

Contact