Natuursteen kitten

Bij Akar begrijpen we als geen ander het belang van het zorgvuldig afkitten van natuursteen in uw keuken of badkamer. Het juist aanbrengen van kit voorkomt niet alleen water- en vochtschade, maar draagt ook bij aan de esthetische afwerking van de ruimte. Natuursteen, zoals marmer of graniet, is een prachtige toevoeging aan elk interieur, maar vereist speciale aandacht om de duurzaamheid en schoonheid ervan te behouden. Het professioneel afkitten helpt om de naden en kieren tussen de stenen te verzegelen, waardoor de kans op schimmelvorming en lekkages aanzienlijk wordt verminderd. Bij Akar zetten we onze expertise in om ervoor te zorgen dat uw natuurstenen oppervlakken optimaal beschermd zijn tegen de dagelijkse blootstelling aan water en vocht, wat essentieel is voor het behoud van de kwaliteit en uitstraling van uw keuken of badkamer.

Offerte aanvragen

Voordelen van uw natuursteen laten kitten door Akar

Uw natuursteen laten kitten door kitbedrijf Akar heeft de volgende voordelen:

 • Secuur kitwerk van hoge kwaliteit
 • Minder kans op vochtschade, lekkages of hygiënische problemen
 • De aangebrachte kit is schimmelwerend
 • Behoudt de mooie authentieke uitstraling van natuursteen
 • Geschikt voor alle oppervlakken van natuursteen

Natuursteen afkitten

Het kitten van natuursteen is erg belangrijk om de oorspronkelijke uitstraling van het materiaal te behouden. Veel vloeren en aanrechtbladen zijn van natuursteen en worden dagelijks intensief gebruikt. Vloeren en vooral aanrechtbladen staan daarbij bloot aan water en zeepresten. Slechte kitnaden leiden in dat geval al snel tot de infiltratie van vocht, wat vlekken, beschadigingen en zelfs structurele schade aan de natuursteen kan veroorzaken. Daarnaast ontstaan vooral in keukens hygiënische problemen, zodra vuil en bacteriën de natuursteen binnendringen. Zorg daarom voor kwalitatieve kitranden en laat uw natuursteen professioneel kitten door Akar.

Oppervlakken en ruimtes met natuursteen

Natuursteen wordt vaak gebruikt in oppervlakken en ruimtes waar het kitten van groot belang is voor het behoud van de natuursteen. Akar is gespecialiseerd in het kitten van:

 • natuurstenen vloeren in woonkamers, hallen, badkamers en toiletten
 • wandbekleding
 • aanrechtbladen
 • wand- en vloertegels, douchewanden en wastafels
 • vensterbanken
 • trappen
 • zwembaden

Natuursteen kitten, hoe gaat dat in zijn werk?

Bij Akar hanteren we een zorgvuldig proces voor het kitten van natuursteen. Of het nu gaat om vloeren, aanrechtbladen, wanden of andere oppervlakken, onze ervaren vakmensen zorgen voor een grondige aanpak. We beginnen met het verwijderen van de oude kit en creëren op die manier een schone basis. Vervolgens kiezen we de juiste soort kit die geschikt is voor het specifieke type natuursteen en de omgeving waarin deze zich bevindt.

Na zorgvuldige voorbereiding brengen we de nieuwe kit aan met precisie en vakmanschap. De droogtijd van de kit varieert afhankelijk van factoren, zoals het type kit en de omgevingsomstandigheden. Onze experts adviseren u over wanneer het veilig is om de behandelde oppervlakken weer te gebruiken, zodat uw natuursteen er niet alleen prachtig uitziet, maar ook goed beschermd is.

Prijzen voor natuursteen laten afkitten

De kosten voor het kitten van natuursteen variëren en zijn afhankelijk van het type te behandelen oppervlak en of er oude kit moet worden verwijderd. Vul ons contactformulier in en vraag een vrijblijvende offerte aan. Een groot voordeel van natuursteen laten kitten door Akar is dat uw natuursteen na onze behandeling duurzaam beschermd is en deze niet opnieuw gekit hoeft te worden.

Controle van kitwerk bij natuurstenen oppervlakken

Weet u niet zeker of het kitwerk bij uw natuurstenen oppervlakken aan vervanging toe is? Heeft u schade aan het bestaande kitwerk? De deskundige vakmensen van Akar staan altijd voor u klaar. We komen graag bij u langs voor een grondige controle en geven duidelijk advies. Indien nodig verwijderen we de oude kit meteen, zodat uw natuursteen snel de verzorging krijgt die het verdient. Bel ons op 020 699 9360 of vul het contactformulier hieronder in.