Trap kitten

Laat uw ramen kitten door de experts bij AKAR

U staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar we maken op een dag vaak gebruik van de trap in huis. Zeker als u een druk huishouden heeft, wordt de trap intensief gebruikt. Door het veelvuldige gebruik heeft de constructie veel te verduren. Een degelijke afwerking, in de vorm van het afkitten van de trap, is daarom geen overbodige luxe. Het draagt niet alleen bij aan de veiligheid, het zorgt eveneens voor een mooie afwerking van de trap.

Waarom een trap kitten?

De meeste trappen in woningen zijn aan minstens een kant tegen de muur bevestigd. In sommige gevallen is het zelfs zo dat de trap tussen twee wanden ingeklemd zit. Door de beweging van de traptreden, hoe klein ook, ontstaan er kieren tussen de traptreden en de wand. Dit zit er niet alleen minder mooi uit. Tussen deze kieren hoopt zich ook vuil op. En dat wilt u uiteraard voorkomen.

Welke trappen zijn geschikt om te laten kitten?

Heeft u een trap met treden die volledig vrij aan de constructie hangen, dus zijn het zwevende treden? Dan is het niet nodig om een trap te laten kitten. Maar in alle andere gevallen is het aan te raden de treden professioneel te laten kitten. Dat geldt dus voor een trap met een houten ombouw en houten treden. Maar tevens voor een natuurstenen trap die bijvoorbeeld aan de voorkant van de onderste trede afgewerkt is met het laminaat van de gangvloer, voor een uniforme aanblik. In alle gevallen zorgt het trap afkitten voor een opgeruimde, nette aanblik van de trap en voor een degelijke aansluiting aan de muur.

Trap afkitten zelf doen of uitbesteden?

Het is mogelijk om zelf een trap te kitten, maar we adviseren u om dat door een professional te laten doen, zodat u zeker weet dat het op de juiste manier gebeurt. Zo heeft u nog lang profijt van de afgekitte trap. Dient te oude kit vervangen te worden? Dan dient u dat zorgvuldig te doen. Het type kit dat u gebruikt speelt een belangrijke rol bij de kwaliteit en levensduur van de nieuwe kitrand. Door het materiaal op de juiste manier aan te brengen, valt het nauwelijks op en profiteert u toch van de voordelen. Houd er rekening mee dat de kit een aantal uur nodig heeft om te drogen.

De voordelen van een trap afkitten

Het afkitten van de trap zorgt ervoor dat er geen kieren ontstaan waar vuil in kan gaan zitten. U gaat hiermee ook tocht en kou tegen die bijvoorbeeld vanuit een onderliggende meterkast via de trap omhoog kan komen. Vaak is het laten afkitten van een trap al een hele goede oplossing om uw trap er weer als nieuw uit te laten zien. Daarmee bespaart u een hoop kosten, zeker als u het vergelijkt met een complete renovatie van de trap of het plaatsen van een nieuwe trap.

Waarom het kitten van uw trap uitbesteden aan AKAR?

Een trap kitten klinkt wellicht eenvoudig, toch zitten er aardig wat haken en ogen aan deze klus. U besteedt de klus uit aan AKAR, omdat:

1. we uitstekende kwaliteit en nauwkeurigheid beloven

We werken uiterst secuur waardoor u niets minder dan uitstekende kwaliteit mag verwachten. Daarnaast werken we alleen met materialen van de beste kwaliteit.

2. ruim 45 jaar ervaring

Met meer dan 45 jaar ervaring weten we precies hoe we diverse kitklussen aan dienen te pakken. We bieden een uitstekende service en een oplossing voor elk probleem.

4. werkzaam in heel Nederland voor zowel particulieren als zakelijke klanten

AKAR is werkzaam in heel Nederland, van Groningen tot Limburg.

Maak uw trap weer als nieuw en laat hem afkitten

Wilt u uw trap (opnieuw) laten kitten? Vraag dan vrijblijvend een op maat gemaakte offerte. Uiteraard adviseren we u over de opties voor het kitten van iedere soort trap. Voor al uw vragen vult u onderstaand contactformulier in. Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar via 020 – 699 9360. U kunt uiteraard ook direct een offerte aanvragen.