Siliconenkit verwijderen

Siliconenkit is na verloop van tijd aan vervanging toe. De eerste stap in dit proces is het verwijderen van de verouderde kit. Kitbedrijf AKAR kan oude siliconenkit verwijderen en geheel nieuwe kitvoegen plaatsen. De oude kitvoegen worden verwijderd zonder sporen na te laten, waarna we ze vervangen voor siliconenkit van hoge kwaliteit.

Siliconenkit laten verwijderen door Akar heeft de volgende voordelen:

  • Siliconenkit verwijderen op elke ondergrond
  • Oude siliconenkit verwijderen
  • Hoge kwaliteit onderhoudsvrije kit terugplaatsen

Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden. Bel voor een vrijblijvend gesprek met 020 699 9360, of vraag direct een offerte aan:

Offerte aanvragen

De noodzaak van siliconenkit verwijderen

Siliconenkit kan op den duur gaan schimmelen, zwart kleuren of deels loslaten. Beschimmelde kitvoegen zijn schadelijk voor uw gezondheid. Kapotte kitvoegen waarbij de kit deels loslaat veroorzaken daarnaast mogelijk lekkage, met alle gevolgen van dien.

Het is daarom belangrijk om uw kitvoegen regelmatig te controleren en te vervangen. De kitvoegen op de juiste manier verwijderen is één van de belangrijkste stappen in dit proces. Door de resten van de siliconenkit volledig te verwijderen, hechten de nieuwe kitvoegen beter aan.

De kitters van Akar kunnen u helpen met het verwijderen en vervangen van uw kitvoegen. Daarnaast adviseren wij u graag over de juiste kitvoegen en over hoe u beschadigde en beschimmelde kitvoegen in de toekomst kunt voorkomen. Bel voor vrijblijvend advies met kitbedrijf Akar op 020 699 9360.

Zelf siliconenkit verwijderen

Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om zelf siliconenkit te verwijderen. Op het internet zijn veel tips te vinden over het zelf verwijderen van kitranden. De doe-het-zelver die zich al eens aan de klus gewaagd heeft, weet dat het zonder hulpmiddelen vrijwel onmogelijk is om de kit volledig te verwijderen. Het is dus verstandig om een vakman in te schakelen voor deze klus. Wilt u toch zelf de kitranden verwijderen, volg dan deze stappen:

Stap 1: Oude siliconenkit wegsnijden

De eerste stap voor het verwijderen van de siliconenkit is vrij eenvoudig. U snijdt de oude kitranden weg met een speciaal siliconenmesje of een voegenschraper. Hoewel het in de basis een eenvoudige handeling is, zullen veel voegen niet makkelijk weggesneden worden. Hiervoor moet vaak kracht gezet worden. U loopt dan het risico dat u uitschiet en de ondergrond beschadigt, met alle gevolgen van dien. Een beschadigde ondergrond kan een flink kostenplaatje met zich meebrengen.

Stap 2: Kitresten verwijderen

Na het wegsnijden van de siliconenkit blijven er vaak nog kleine kitresten over. Deze kunt u verwijderen met een chemische reiniger; wasbenzine, thinner of een speciale siliconenverwijderaar. Het komt voor dat dit middel niet alle kitresten verwijdert. Daarnaast zijn deze chemische middelen zeer brandbaar, pas dus goed op!

Stap 3: Nieuwe kit aanbrengen

Na het verwijderen van de oude siliconenkit moet de nieuwe kit aangebracht worden. Wanneer de oude siliconenkit op de juiste manier verwijderd is, is dit een eenvoudige klus. Is de kit echter niet goed weggehaald, dan zal de nieuwe kitlaag moeilijk hechten.

Het is zeker mogelijk om zelf siliconenkit te verwijderen. Wij adviseren echter om dit door een vakman te laten doen, zeker wanneer u niet echt een doe-het-zelver bent. Neem contact op met de adviseurs van Akar en zij brengen geheel vrijblijvend advies uit.

Hoogwaardige siliconenkit terugplaatsen / aanbrengen

Na het verwijderen van uw oude siliconenkit plaatsen de kitters van AKAR nieuwe hoogwaardige kitvoegen terug. De adviseur van AKAR adviseert u graag bij de keuze voor nieuwe kitvoegen. Wij kunnen bijvoorbeeld schimmelwerende en onderhoudsvrije kitvoegen bij u plaatsen. Deze siliconenkit van hoge onversneden kwaliteit garanderen dat uw badkamer voor jaren weer in showroomstaat verkeerd. Kitvoegen laten plaatsen door een erkend kitbedrijf is op termijn dus goedkoper dan zelf uw kit vervangen. Naast siliconenkit heeft Akar ook veel ervaring met het verwijderen van andere soorten kit. Zie voor meer informatie: kit verwijderen.

Offerte aanvragen

Gratis en vrijblijvend advies voor het verwijderen van uw siliconenkit

Bent u geïnteresseerd in het verwijderen of vervangen van siliconenkit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Voor aanvullende informatie of een gratis offerte kunt u onderstaand contactformulier invullen of bellen naar 020 699 9360.

Contact