Siliconenkit verwijderen

Siliconenkit is na verloop van tijd aan vervanging toe. De eerste stap in dit proces is het verwijderen van de verouderde kit. Kitbedrijf Akar verwijdert de oude siliconenkit en plaatst geheel nieuwe kitvoegen. De oude kitvoegen verwijderen we zonder sporen na te laten, waarna we ze vervangen voor siliconenkit van hoge kwaliteit.

Siliconenkit laten verwijderen door Akar heeft de volgende voordelen:

  • Siliconenkit verwijderen van elke ondergrond
  • Oude siliconenkit verwijderen
  • Hoge kwaliteit onderhoudsvrije kit terugplaatsen

Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden. Bel voor een vrijblijvend gesprek met 020 699 9360, of vraag direct een offerte aan:

Offerte aanvragen

De noodzaak van siliconenkit verwijderen

Siliconenkit kan op den duur gaan schimmelen, zwart kleuren of deels loslaten. Beschimmelde kitvoegen zijn schadelijk voor uw gezondheid. Kapotte kitvoegen waarbij de kit deels loslaat veroorzaken daarnaast mogelijk lekkage, met alle gevolgen van dien.

Het is daarom belangrijk om uw kitvoegen regelmatig te controleren en te vervangen. De kitvoegen op de juiste manier verwijderen is één van de belangrijkste stappen in dit proces. Door de resten van de siliconenkit volledig te verwijderen, hechten de nieuwe kitvoegen beter aan.

De kitters van Akar helpen u met het verwijderen en vervangen van uw kitvoegen. Daarnaast adviseren we u graag over de juiste kitvoegen en over hoe u beschadigde en beschimmelde kitvoegen in de toekomst kunt voorkomen. Bel voor vrijblijvend advies met kitbedrijf Akar op 020 699 9360.

Zelf siliconenkit verwijderen

Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om zelf siliconenkit te verwijderen. Op het internet zijn veel tips te vinden over het zelf verwijderen van kitranden. De doe-het-zelver die zich al eens aan de klus gewaagd heeft, weet dat het zonder hulpmiddelen vrijwel onmogelijk is om de kit volledig te verwijderen. Het is dus verstandig om een vakman in te schakelen voor deze klus. Wilt u toch zelf de kitranden verwijderen in uw pand of woning, volg dan deze stappen:

Stap 1: Oude siliconenkit wegsnijden

U snijdt de oude kitranden weg met een speciaal siliconenmesje of een voegenschraper. Hoewel het in de basis een eenvoudige handeling lijkt, zullen veel voegen niet makkelijk weggesneden worden. Hiervoor moet vaak kracht gezet worden. U loopt dan het risico dat u uitschiet en de ondergrond beschadigt, met alle gevolgen van dien. Een beschadigde ondergrond kan een flink kostenplaatje met zich meebrengen.

Stap 2: Kitresten verwijderen

Na het wegsnijden van de siliconenkit blijven er vaak nog kleine kitresten over. Deze kunt u verwijderen met een chemische reiniger; wasbenzine, thinner of een speciale siliconenverwijderaar. Houd er rekening mee dat dit middel mogelijk niet alle kitresten verwijdert. Daarnaast zijn deze chemische middelen zeer brandbaar, pas dus goed op!

Stap 3: Nieuwe kit aanbrengen

Na het verwijderen van de oude siliconenkit moet de nieuwe kit aangebracht worden. Wanneer de oude siliconenkit op de juiste manier verwijderd is, is dit een eenvoudige klus. Is de kit echter niet goed weggehaald, dan zal de nieuwe kitlaag moeilijk hechten.

Het is dus mogelijk om zelf siliconenkit te verwijderen. We adviseren echter om dit door een vakman te laten doen, zeker wanneer u niet echt een doe-het-zelver bent. Neem contact op met de adviseurs van Akar en we brengen geheel vrijblijvend advies uit.

Hoogwaardige siliconenkit terugplaatsen / aanbrengen

Na het verwijderen van uw oude siliconenkit plaatsen de kitters van Akar nieuwe, hoogwaardige kitvoegen terug. De adviseur van Akar adviseert u graag bij de keuze voor nieuwe kitvoegen. We kunnen bijvoorbeeld schimmelwerende en onderhoudsvrije kitvoegen bij u plaatsen. Deze siliconenkit van hoge, onversneden kwaliteit garandeert dat uw badkamer voor jaren weer in showroomstaat verkeerd. Kitvoegen laten plaatsen door een erkend kitbedrijf is op termijn dus goedkoper dan zelf uw kit vervangen. Naast siliconenkit heeft Akar ook veel ervaring met het verwijderen van andere soorten kit. Zie voor meer informatie: kit verwijderen.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over het verwijderen van siliconenkit

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen rondom het verwijderen van siliconenkit, hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wanneer moet ik oude siliconenkit verwijderen?

Wanneer er schimmel rondom de kitrand ontstaat, is het tijd om de oude siliconenkit te verwijderen. Ook wanneer de kit zwart kleurt of loslaat, dient het zo snel mogelijk vervangen te worden.

Wat heb ik nodig bij het verwijderen van siliconenkit?

Wanneer u ervoor kiest om de siliconenkit zelf te verwijderen, heeft u een scherp mesje nodig en een chemische reiniging of siliconenkit verwijderaar.

Kan ik over een bestaande kitlaag heen kitten?

Nee, het is niet verstandig om over een bestaande kitlaag te kitten. Wanneer de oude kitlaag loslaat of zwart is geworden, is dat een teken dat het schimmelwerende middel is uitgewerkt. De onderliggende kit is daarmee minder sterk geworden. Ook zal het aanbrengen van nieuwe kit over een oude kitlaag een minder strakke afwerking hebben en zal het na verloop van tijd vanzelf weer loslaten.

Hoe krijg ik kit uit mijn kleding?

Siliconenkit uit kleding verwijderen kan een lastig klusje zijn. De volgende manieren ervoor zorgen dat de kit uit de kleding komt:

  • Gebruik een beetje spiritus en wrijf met een stukje keukenrol over de plek
  • Dep op de vlek met een beetje aceton, de kit zal vanzelf oplossen
  • Maak de kit koud met een ijsklontje en verwijder de kit met een sponsje

Wanneer bovenstaande tips niet helpen kunt u de kit verwijderen met een mesje en een harde spons. Wees hiermee wel extra voorzichtig, want de kleding kan door het mesje gemakkelijk beschadigen.

Kan ik over kit heen verven?

Nee, siliconenkit heeft als eigenschap dat het niet overschilderbaar is. Wilt u toch het muurtje schilderen waartegen een kitrand bevestigd is, dan adviseren we om eerst de oude kitrand te verwijderen, dan het oppervlak te schilderen en vervolgens de nieuwe kit aan te brengen.

Gratis en vrijblijvend advies voor het verwijderen van uw siliconenkit

Bent u geïnteresseerd in het verwijderen of vervangen van siliconenkit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Voor aanvullende informatie of een gratis offerte kunt u onderstaand contactformulier invullen of bellen naar 020 699 9360.

Contact