Impregneren

Akar heeft ruim 40 jaar ervaring in het impregneren van gevels en vloeren. Door uw project te laten impregneren krijgt uw gevel of vloer een duurzame bescherming tegen vochtdoorslag, vorstschade, schimmelvorming en graffiti. Daarbij verbetert het de brandwerende eigenschappen van uw gevel. Akar werkt met impregneermiddelen welke geen oplosmiddelen bevatten of op waterbasis zijn, wat beter is voor mens en milieu. Vraag vrijblijvend een offerte aan. We komen graag langs voor een advies.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wanneer u de opdracht laat uitvoeren door Akar profiteert u van:

  • Verhelpt vochtproblemen van buitenaf
  • Waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend
  • Vuilafstotend
  • Graffiti werend
  • Onzichtbaar

Wat is impregneren?

Impregneren of hydrofoberen is het doordringen van een materiaal met een andere stof. Impregneren zorgt ervoor dat we minerale bouwwerken van beton, baksteen en natuursteen beschermen tegen de invloeden van vocht, zure regen, Uv-straling, atmosferische vervuiling en algengroei. Water kan op deze manier niet meer in de gevel trekken, waardoor vocht niet meer van buitenaf het pand in kan komen.

Referentieprojecten van AKAR

Akar heeft al ruim 45 jaar ervaring in het vak met veel tevreden klanten. Bekijk onze referentiepagina voor alle projecten van Akar. Wilt u meer informatie over ons bedrijf? Bekijk dan de pagina over Akar.

Bekijk al onze projecten

Gevel impregneren

Een gevel laten impregneren zorgt ervoor dat nieuwe poreuze of beschadigde gevels waterdicht worden gemaakt, zodat er geen vochtproblemen ontstaan of dat deze verholpen worden. Akar impregneert een beschermlaag in de gevel door middel van een transparant impregneermiddel dat in de gevel gespoten wordt. Bij oppervlakten met veel kozijnen gebruiken we impregneercrème, hierbij wordt altijd zorggedragen voor een perfecte applicatie. Deze middelen dichten onzichtbaar en zonder de uitstraling van uw gevel aan te tasten de poriën van de stenen waardoor het vocht geen kans krijgt om opgezogen te worden en door te slaan naar de binnenkant van het gebouw. Daarnaast zorgt het ervoor dat er geen schimmelvorming ontstaat, beschermt het ook tegen vorstschade en geeft het een goede brandwerende bescherming. Uw gevel kan wel blijven “ademen” doordat vocht nog wel uit de steen kan.

Stappenplan impregneren: de werkwijze van AKAR

Bij Akar gaan we volgens een aantal stappen te werk:

Stap 1: Inspectie van de gevel en bepaling van impregneermiddel

We komen allereerst bij het project langs voor een inspectie. We controleren de muur en het gevelmateriaal. Niet iedere muur kan namelijk geïmpregneerd worden. Aan de hand van deze inspectie bepalen we ook welk impregneermiddel het beste is voor uw muur.

Stap 2: Herstellen en reinigen van de muur

Om ervoor te zorgen dat het impregneermiddel optimaal zijn werk kan doen, moet het voegwerk in goede staat zijn. Daarnaast mogen er geen scheuren in de gevel zitten. Als we tijdens de inspectie schade ontdekken aan de muur, zal dit eerst hersteld moeten worden. Wij kunnen u middels een van onze vaste partners voorzien van een offerte.

Stap 3: Impregneren: gevel waterdicht maken

Na bovenstaande stappen, maken we de gevel klaar voor de behandeling. De vakmannen van Akar plakken eerst alle ramen en deuren af, waarna ze beginnen met het aanbrengen van het impregneermiddel. Nadat het middel goed gedroogd is, is deze voor de komende 10 jaar optimaal beschermd tegen vocht en vuil.

Waarom muren impregneren?

Impregnatie passen we toe op buitenmuren die veel vocht opnemen. Als dit vocht doorslaat naar de binnenmuren, krijgt u mogelijk last van vochtplekken, schimmels en loslatend schilder en of pleisterwerk of behang.  Vocht in de muur veroorzaakt soms voor grotere problemen, zoals barsten in het voegwerk en gevelstenen bij vorstvorming. Wanneer het nodig is om de buitenmuren opnieuw te voegen, is het verstandig om de gehele gevel te laten impregneren. Akar kan u in daarbij uitstekend van dienst zijn.

Veelgestelde vragen

We ontvangen vaak vragen over impregneren of onze andere werkzaamheden. Hieronder hebben we deze vragen voor u beantwoord.

Wat kost het laten impregneren van uw gevel?

De kosten voor het laten impregneren hangen af van het aantal vierkante meter dat behandeld moet worden alsmede de bereikbaarheid en het type ondergrond. We komen graag bij u langs om de gehele situatie in kaart te brengen. Vraag eenvoudig een offerte aan door onderstaand contactformulier in te vullen.

Wanneer kunt u het beste uw buitenmuren laten impregneren?

We voeren deze werkzaamheden vaak uit op een droge dag. In de winter is het vaak te koud en te vochtig. Ook wanneer het regent, gaat het ten koste van de kwaliteit. Wanneer het impregneermiddel direct van de buitengevel gespoeld wordt, krijgt deze niet de kans om te hechten aan de buitenmuur, iets wat van belang is om de impregneer goed te laten intrekken.

Hoe vaak moet u een gevel impregneren?

Na ongeveer 10 jaar moet u uw gevel weer laten impregneren.

Meer informatie over impregneren

Akar geeft u graag meer advies over impregneren en onze andere werkzaamheden. Neem contact op via 020 699 9360 of info@akar.nl. U kunt ook gratis een offerte aanvragen via het contactformulier.